Huurtoeslag

Afhankelijk van uw inkomen kunt u wellicht huurtoeslag krijgen. Dankzij de huurtoeslag kunnen uw maandelijkse woonlasten flink omlaag gaan. Of en hoeveel huurtoeslag u ontvangt, hangt af van:

  • uw leeftijd
  • uw inkomen
  • uw spaargeld
  • uw gezinssamenstelling
  • de woning waarin u woont
  • de huurprijs die u betaalt

Gegevens Belastingdienst

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor huurtoeslag, maak dan een proefberekening op de website van de Belastingdienst of bel met de Belastingtelefoon (0800) 0543. Voor het invullen van de aanvraag voor huurtoeslag heeft u uw burgerservicenummer (dit staat op uw paspoort, loonstrook en rijbewijs) en een recente huurspecificatie nodig. Deze vindt u op uw persoonlijke pagina in MijnGoedWonen.

Betaling huurtoeslag

De huurtoeslag wordt uitgekeerd door de Belastingdienst. De Belastingdienst maakt dit rechtstreeks over op uw rekening. U betaalt zelf de volledige huur aan Goed Wonen Gemert.

Huurtoeslag meteen aanpassen: zo regelt u dat

Zijn er wijzigingen in de samenstelling van uw gezin? Verandert uw inkomen of dat van uw medebewoner? Of verandert uw huurprijs? Geef dit dan zo spoedig mogelijk door aan de Belastingdienst. Zo voorkomt u dat u te veel of te weinig huurtoeslag ontvangt. De Belastingdienst controleert slechts één keer per jaar uw inkomen, huishoudenssituatie en huurprijs. Op basis hiervan past zij de hoogte van uw huurtoeslag aan voor het volgende jaar. Als u dus halverwege het jaar recht hebt gekregen op méér huurtoeslag, bijvoorbeeld omdat uw huur omhoog is gegaan, dan ontvangt u de extra huurtoeslag waar u vanaf 1 juli al recht op had achteraf. Ook wordt de huurtoeslag die u maandelijks ontvangt in dit geval pas een halfjaar later aangepast. Wilt u dat de Belastingdienst de huurtoeslag direct aanpast als er iets verandert aan uw situatie? Dan kunt u dit zelf makkelijk regelen via de website van de Belastingdienst.  

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden