Naar overzicht

Plannen Gerarduskerk & Boelthiek

Over dit project

De Gerarduskerk in Gemert is begin 2019 omgetoverd tot een bruisende plek. Onder de naam Boelthiek hebben een aantal maatschappelijke organisaties zich begin 2019 in de oude bibliotheek gevestigd. Iedereen is welkom om binnen te lopen voor een gesprek met een van de ondernemers of voor een bezoek aan de kringloopwinkel (2Switch).

Boelthiek
In korte tijd is de voormalige bibliotheek in de Gerarduskerk zo aangepast dat een aantal ondernemers zich in de kerk kunnen vestigen. 2Switch, een kringloopbedrijf uit de regio, en Senzer hebben de handen ineen geslagen om in de Boelthiek een kringloopwinkel te openen. Hier kun je ook terecht voor een kop koffie. Cliënten van Senzer kunnen op deze locatie ervaring opdoen, zodat ze hun kansen op werk in de detailhandel/dienstverlening kunnen vergroten. 

Daarnaast is er een naschoolse opvang, een coachingsbureau voor kinderen en ouders in de basisschoolleeftijd en niet te vergeten de S-Factory. The S-Factory bedenkt concepten voor bijvoorbeeld festivals of bedrijfsevenementen. Hiervoor ontwerpen en produceren ze ook kostuums en andere theaterattributen.

In de ruimte van de voormalige kerk komen binnenkort diverse kunstenaars die daar een inspirerende werkplek vinden. De woningen boven de bibliotheek blijven de komende jaren bewoond door huurders van Goed Wonen. Zo is de Gerarduskerk nu al een bruisende plek waar wonen, werken en ontmoeten hand in hand gaan.

Plannen Gerarduskerk lange termijn
Een plek voor wonen, zorg én ontmoeten. Dat is wat de Gerarduskerk over een aantal jaren moet bieden. Samen met huurders, inwoners van Gemert-Bakel en andere stakeholders ontwikkelen we momenteel plannen voor de toekomst van de kerk. Zo hopen we samen tot een mooie herbestemming van de Gerarduskerk te komen, waar de hele gemeente blij van wordt.


 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden