Samen afspraken maken voor de beste resultaten

Publicatiedatum: 03-02-2023

Van links naar rechts: Nettie Kluijtmans (Huurdersbelang Gemert-Bakel, tekent namens voorzitter Aard Pennings), wethouder Hanneke Coppens (namens de gemeente Gemert-Bakel), Hans Vedder (directeur-bestuurder Goed Wonen Gemert).

 

Gezamenlijke afspraken over plannen voor 2023

De gemeente, Goed Wonen en Huurdersbelang zetten hun handtekening

Vandaag hebben we samen met de gemeente en Huurdersbelang Gemert-Bakel onze handtekening gezet onder de gezamenlijke afspraken voor 2023. Elk jaar maken we nieuwe afspraken; de prestatieafspraken. Dit versterkt een goede samenwerking en het halen van de resultaten die we willen bereiken.

Voorrang voor inwoners uit Gemert-Bakel

Één van de afspraken is voorrang voor starters uit Gemert-Bakel bij de verhuur van onze woningen. Dit past ook bij de motie waarmee de gemeenteraad heeft aangegeven dat minimaal 50% van de woningen moet worden toegekend aan eigen inwoners.

Start bouw van 125 woningen in 2023

Ook over de bouw van nieuwe woningen maken we samen afspraken. In 2023 werken we aan de plannen en ontwerpen voor in totaal 250 sociale huurwoningen. We verwachten dit jaar al te starten met de bouw van ongeveer 125 van deze woningen. En daar hebben we concrete afspraken over gemaakt. Meer over de exacte locaties lees je op de pagina over nieuwbouw op onze website.

Duurzame woningen

In de prestatieafspraken staat ook dat wij zorgen voor verduurzaming van onze bestaande woningen. Zo blijven de kosten voor wonen voor onze huurders betaalbaar en we leveren een belangrijke bijdrage aan een beter milieu. Dit geldt ook voor onze nieuwbouw. Al onze nieuwe huurwoningen zijn gasloos en voor het grootste deel klimaatneutraal.

We zijn blij dat wij er samen met onze huurders en de gemeente aan werken om onze inwoners een fijn thuis te bieden.

 

Deel deze pagina