Anja: 'We waren eerst helemaal niet enthousiast'

Publicatiedatum: 03-09-2019

Het verduurzamen van woningen gaat in volle gang door. Inmiddels zijn we aan de President Verhofstadtstraat gestart met de voorbereidingen. Bewoonster Anja Raaijmakers-Donkers vertelt over haar ervaringen. Ze woont al bijna 20 jaar samen met haar man en dochter aan de President Verhofstadtstraat.

Verkeerde moment
Anja vertelt dat zij en haar man in het begin helemaal niet enthousiast waren. Anja: “We hadden net een gloednieuwe serre aangelegd toen we hoorden van het plan. Dat was echt niet het moment. Een nieuwe houten vloer, alles mooi ingericht en afgewerkt. Elke ochtend en avond zaten we er. Ja, dan zit je er niet op te wachten dat je huis weer overhoop wordt gehaald. Toch hebben we als eerste getekend. Uiteindelijk wil je toch een duurzaam huis.” En tsja, wie wil nu niet die mooie brede vensterbanken, zegt Anja lachend. “Ik heb ze bij Jose gezien en die zijn zo gaaf!”

Veel vragen
Anja: “In het begin hebben we veel vragen gesteld. Er komt toch vanalles op je af en vooral met onze serre wilden we graag weten waar we aan toe waren. Zo links en rechts hoor je zoveel verhalen. Positief, maar ook negatief. Wij stelden ze altijd rechtstreeks aan Goed Wonen en Renolution. Die helpen je zo snel en fijn. En dan weet je tenminste ook zeker dat het klopt. Soms gaan er verhalen rond die maar half kloppen. Dat vond ik veel te verwarrend.”

Van een leien dakje
Anja vertelt dat het tot nu toe van een leien dakje gaat. “We hebben een duidelijke planning gekregen waarop precies staat wat er elke dag gebeurt. Deze week zijn ze buiten bezig met de voorbereidingen en het graafwerk. Het verbaast me hoe netjes al die mannen werken. Vanaf half september beginnen ze met het echte werk. Dan gaan ze binnen afplakken en boren. Dat schijnt de meest heftige periode te zijn. Nu we eenmaal begonnen zijn, kan het mij niet snel genoeg gaan. Ik zie het wel positief in. Laat die mooie brede vensterbanken maar komen!”

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden