Beleef de dag van de duurzaamheid op 10 oktober

Publicatiedatum: 16-09-2019

Landelijk en lokaal ligt er een flinke opgave om duurzamer te gaan wonen, werken en leven. Daarom stellen inwoners en organisaties uit de gemeente Gemert-Bakel hun deuren open op 10 oktober. Ze laten zien wat al gebeurt op het gebied van duurzaamheid. Wij doen natuurlijk ook mee! 

1. Bekijk een CO2 neutrale woning
We lopen als woningbouwcorporatie voorop als het gaat om duurzaam bouwen en het verduurzamen van bestaande woningen. De huurwoningen aan de Town Major Drakestraat in Gemert zijn onlangs CO2 neutraal gemaakt. Ben je benieuwd hoe de woningen er nu uitzien? Wil je weten hoe het verduurzamen van woningen in zijn werk gaat? Kom dan een kijkje nemen. We laten je de woning graag zien! Doe ook mee aan de quiz en maak kans op een leuke prijs.

Locatie: T.M. Drakestraat 11, Gemert
Tijd: inloop tussen 15.00 – 19.00 uur


2. Duurzaam wonen & koken
Ben je gewend om op gas te koken en wil je weten hoe het is om op inductie te koken? Kom langs en probeer het zelf uit onder begeleiding van een kok. Uiteraard mag je het ook zelf opeten! Ook kun je meedoen aan het energiespel, zodat je erachter komt welke apparatuur de meeste energie verbruikt. Heb je vragen over duurzaam wonen? Bijvoorbeeld over het gebruik van LED lampen, over het verduurzamen van woningen of over de energievergoeding (voor huurders)? Kom dan ook langs!

Locatie: Goed Wonen Gemert, Drossard de la Courtstraat 51
Tijd: inloop tussen 15.00 – 19.00 uur

Volledige programma
Ben je benieuwd wat er verder nog te beleven is op 10 oktober? Bekijk dan het volledige programma

 

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden