Bouw van 69 huurwoningen in Gemert en Bakel

Publicatiedatum: 06-02-2020

 

Het grootste nieuwbouwproject dat dit jaar op stapel staat, voorziet in de bouw van 21 woningen met tuin én een appartementencomplex met 29 woningen aan de Drossard Meijerstraat en de Dr. Douvenstraat in Gemert. Om die te kunnen bouwen, worden dit voorjaar 35 bestaande rijwoningen op diezelfde locatie gesloopt. Die huizen, gebouwd in 1963, voldoen niet maar aan de eisen van deze tijd. De 21 nieuwe huizen zijn bedoeld voor gezinnen en senioren. Door niet meer in rijen te bouwen en het gebied ook anders in te delen, ontstaat veel meer ruimte voor groen. Het appartementencomplex telt vier bouwlagen en is niet voor een specifieke doelgroep bedoeld. Buurtbewoners hebben volop inspraak gehad in de plannen. We verwachten dat het plan begin/midden volgend jaar opgeleverd wordt.

Alde Biezenstraat
Op een andere plek in Gemert, aan de Alde Biezenstraat gaan we dit jaar 6 rijwoningen slopen. Omdat ook die oude woningen diepe tuinen hebben, ontstaat er daardoor ruimte om op hetzelfde perceel meer woningen terug te bouwen. Dat worden 12 seniorenwoningen, die in een U-vormig hofje met veel groen aan de Alde Biezenstraat komen te staan. Ook dit plan is naar verwachting begin volgend jaar gereed.

Nieuwe Uitleg in Bakel
Het derde project omvat 7 nieuwe seniorenwoningen aan de Nieuwe Uitleg in Bakel. Ook die worden in ’hofjes-vorm’ gebouwd. Om plaats te maken worden de vier tweekappers op de hoek van de Nieuwe Uitleg, De Bremmen en Bergstraat gesloopt.

Alle woningen worden vanzelfsprekend CO2 neutraal. 

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden