Buurtkastje kantoor Goed Wonen is verhuisd naar Handel

Publicatiedatum: 12-12-2022

Veelvuldig misbruik door een van de buurtbewoners

Buurtkastje bij kantoor Goed Wonen hebben we weg moeten halen

Soms heb je hele goede bedoelingen, maar loopt het uiteindelijk anders dan gehoopt en verwacht. Na een half jaar hebben we helaas moeten beslissen om het buurtkastje dat bij ons kantoor stond, weg te halen.

Bewoners van één van de huurwoningen in de straat haalden meerdere keren per dag het buurtkastje leeg. Dit hebben we zelf gezien, maar ook is het gemeld door buurtbewoners. We zijn hierover meerdere keren in gesprek gegaan met deze personen. Maar helaas heeft dit niets uitgehaald. De 'kastjesrovers' bleven meerdere keren per dag hun slag slaan.

Dit is natuurlijk niet de bedoeling van het buurtkastje. Het kastje is er voor iedereen, maar het is wel de bedoeling dat we hierbij rekening houden met anderen. Er zijn meer mensen die het moeilijk hebben. Wij konden niet genoeg toezicht houden, omdat we maar beperkt in het kantoor aanwezig zijn. Triest dat we uiteindelijk de beslissing hebben moeten nemen om het buurtkastje weg te halen.

Ons buurtkastje heeft een mooie nieuwe plek in Handel gekregen!

Inmiddels staat het buurtkastje al weer enkele dagen aan de Landmeerseweg 9 in Handel. Eind november kregen wij een verzoek van HandelSociaal of wij voor de inwoners van Handel ook een buurtkastje konden leveren. Dit was voor ons het moment om te beslissen het kastje bij ons kantoor een nieuwe bestemming te geven. Vorige week donderdag is het buurtkastje bij ons opgehaald en meteen in de tuin gezet bij Eline Kuipers. Zij gaat het kastje beheren.

Eind 2022 al 6 Goed Wonen Buurtkastjes in Gemert-Bakel

Halverwege dit jaar zijn wij als woningcorporatie gestart met het plaatsen van Goed Wonen buurtkastjes. We willen hiermee voedselverspilling tegengaan en de mensen die het moeilijker hebben een extraatje bieden. Dit doen we samen met onze huurders. Enkele zeer betrokken huurders hebben ruimte in hun tuin gemaakt voor het buurtkastje. En als beheerder zorgen ze dat het kastje netjes blijft en er geen rotzooi in ligt. Eind volgende week staan er 4 buurtkastjes in huurwijken in Gemert en ook een eerste kastje in De Mortel. En dan dus het buurtkastje dat via HandelSociaal naar Handel is verhuisd. We hopen dat we volgend jaar ook in de andere dorpskernen huurders vinden waar we een buurtkastje mogen plaatsen.

De locaties van de Goed Wonen Buurtkastjes vanaf 22 december:

- Wassenaarstraat 6, Gemert (is in gebruik)
- Schout Brouwersstraat 30, Gemert (is in gebruik)
- Domein 17, Gemert (is in gebruik)
- Landmeerseweg 9, Handel (is in gebruik)
- Den Elding 50, Gemert (wordt 21 december geplaatst)
- Pastoor van de Eindestraat 26, De Mortel (wordt 21 december geplaatst)

Deel deze pagina