Gerries woning wordt verduurzaamd: “Dit gaat iets heel moois worden”

Publicatiedatum: 04-10-2018

In september zijn we op de Boskant in Handel gestart met het verduurzamen van zes woningen. Zes woningen worden omgetoverd tot energiezuinige woningen. Gerrie Wetzer, bewoner op de Boskant, vertelt over zijn ervaringen tot nu toe.

 

Onafhankelijk zijn

“Toen Goed Wonen me benaderde voor het verduurzamen van mijn huis stond ik bij wijze van spreken vooraan in de rij. Onafhankelijk en zelfvoorzienend zijn vind ik heel belangrijk. Al jaren kweek ik allerlei groenten en kruiden in mijn tuin, zoals paprika’s, tomaten en munt. Straks ben ik niet alleen zelfvoorzienend in groenten en kruiden, maar ook in energie. Dan wek ik zelf – nouja mijn huis–energie op en ben ik niet meer afhankelijk van een energieleverancier. Wie wil dat nou niet? Nee, dit gaat iets heel moois worden.”

Elke dag kijken

“Goed Wonen is nu gestart met het verduurzamen van twee woningen in mijn straat. Als die woningen klaar zijn, dan verhuis ik daar tijdelijk naartoe en starten ze met het verduurzamen van mijn woning. Een geweldige oplossing. Zo heb ik er weinig last van en heb ik straks toch een nieuw en duurzaam huis. En ik vind het interessant wat er allemaal gebeurt. Dagelijks ga ik even kijken en maak ik een praatje met de bouwvakkers. Zo maak ik het proces van dichtbij mee.”

 

Wat een rommel
“Ook al is mijn woning pas over een vijftal weken aan de beurt. Ik ben direct begonnen met het opruimen van mijn zolder. Inmiddels is hij leeg en ga ik de rest van mijn huis opruimen. Wat een rommel bewaren mensen toch. Straks is alle rommel weg en kan ik helemaal opnieuw beginnen.”

Luisteren

“De samenwerking met Huijbregts Relou en Goed Wonen gaat goed. Ze luisteren naar mijn wensen en komen regelmatig vragen hoe ik het ervaar. Zo wil ik graag mijn moestuin overeind houden. Dat leek eerst onmogelijk door alle werkzaamheden die moeten plaatsvinden, maar uiteindelijk is er toch een oplossing voor gevonden. Daar ben ik erg blij mee.”


Anders koken

“Als alles klaar is, dan zal het koken wel even wennen zijn. Straks heb ik inductie en dat vraagt om een hele andere manier van koken. Alles is sneller warm, dus je moet goed opletten dat het eten niet aanbrandt. Ook moet je de temperatuur op tijd lager zetten, zodat de boel niet overkookt. En natuurlijk moet je de inductieplaat niet aan laten staan, want dan kan er vlam in de pan komen. Het vraagt dus om een andere manier van koken. Maar zover is het nog niet.”


Over een maand lees je meer over Gerries ervaringen.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden