Welkom Over Goed Wonen Gemert Organisatie Laatste nieuws Goed Wonen koopt 26 woningen in Milheeze en De Rips

Goed Wonen koopt 26 woningen in Milheeze en De Rips

Meer kansen voor starters

We nemen 26 woningen van woningcorporatie Mooiland over

Op 28 april van dit jaar nemen we 26 sociale huurwoningen over van woningcorporatie Mooiland. Deze woningen liggen in Gemert-Bakel, waar we al ruim 2800 woningen verhuren. Daarom zijn wij voor Mooiland de logische partner voor de overname van deze woningen. Bewoners en betrokken partijen zijn geïnformeerd over de overname.

Om welke huurwoningen gaat het?

Het gaat om 26 appartementen in twee van de dorpskernen van Gemert-Bakel; 12 appartementen aan de Marialaan in Milheeze en 14 appartementen aan de Meester Hertsigstraat in De Rips.

Meer divers aanbod passend bij verschillende woonbehoeftes

De aankoop van deze 26 woningen is voor ons een mooie aanvulling. Het betreft kleinere appartementen in een goedkopere huurklasse. In dit segment willen wij de komende jaren ons aanbod uitbreiden. Met deze appartementen vergroten wij de slagingskans voor starters. Zo kunnen wij nog beter tegemoetkomen aan de verschillende woonbehoeftes van onze (toekomstige) huurders.

 

Samen met lokale partners meer betekenen voor de huurders

Het grootste deel van de sociale huurwoningen van Mooiland staat in Noordoost-Brabant, Gennep en Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen en omgeving. Dit is het kerngebied van Mooiland. Buiten het kerngebied heeft Mooiland ook woningen, zoals de woningen in Milheeze en De Rips. Hier is het bezit van Mooiland echter sterk versnipperd. Andere woningcorporaties kunnen hier met hun netwerk meer betekenen voor bewoners in de wijk. Daarom trekt Mooiland zich de komende jaren geleidelijk terug uit deze gebieden,

Carly Jansen, bestuurder van Mooiland vertelt: “Bij de verkoop van de woningen in Milheeze en De Rips hebben we gezocht naar een verhuurder die deze woningen ook voor de toekomst behoudt voor de doelgroep in de sociale sector. Deze verhuurder vonden wij in Goed Wonen. Zij weten wat er in Gemert-Bakel speelt in de wijken. Dat is voor ons een belangrijke overweging”. 

Nauwe samenwerking voor een goede overdracht

Samen met Mooiland hebben we gewerkt aan een zorgvuldig verkoopproces. Ook rond het proces van de overdracht werken wij samen. Onlangs ontvingen alle huurders van de betreffende woningen van Mooiland een brief over de overname. Binnen enkele weken zullen medewerkers van Goed Wonen contact opnemen met onze kersverse huurders om samen een goede doorstart te maken.

Woningen behouden voor de sociale volkshuisvesting

Hans Vedder, onze directeur-bestuurder, licht de aankoop toe: “Goed Wonen Gemert is als verhuurder van betaalbare woningen alleen werkzaam in de gemeente Gemert-Bakel. Door de aankoop van deze woningen, met een betaalbare huur, wordt ons aanbod voor onze woningzoekenden groter, completer en meer divers. Wij verwelkomen onze nieuwe huurders in Milheeze en De Rips van harte.”