Huurders enthousiast over plannen verduurzamen woningen

Publicatiedatum: 29-06-2018

We timmeren behoorlijk aan de weg als het gaat om het verduurzamen van onze woningen.

In 2017 en begin dit jaar zijn de eerste zogenaamde Nul-op-de-Meter (NOM) woningen opgeleverd. In een Nul-op-de-Meter woning wordt de energie die de bewoner gebruikt in principe helemaal opgewekt door de woning zelf.

De ambitie is om nog dit jaar een groot aantal woningen te verduurzamen. Een enorme woningverbetering met financieel voordeel voor de huurder. 

Waarom doen we dit?

Door de overheid wordt de wetgeving aangescherpt op het gebied van duurzaamheid en energie. Goed Wonen omarmt de verplichting om woningen te ‘verduurzamen’. Verduurzamen betekent voor Goed Wonen in hoofdlijnen het ‘gasloos’ maken van woningen en een flinke verbetering doorvoeren door het isoleren van de buitenschil van de woning. Hiermee wordt vooruitgelopen op de lange termijn wetgeving om in 2050 CO2 neutraal te zijn. Op de korte termijn betekent het voor huurders een vermindering in energielasten. 

Informatieavond 21 juni jl.

Op donderdag 21 juni jl. was er een informatieavond voor huurders van zo’n 68 woningen. Een groot aantal hiervan was ook daadwerkelijk aanwezig.
In kleine groepen werd er geluisterd naar de wensen en suggesties van huurders, zodat het ook echt een gezamenlijk project wordt. ‘Het verduurzamen van woningen kent natuurlijk vele voordelen’, aldus projectleider Jur den Mulder. ‘Voor bewoners is het wonen in een zogenaamde verduurzaamde woning echter wel degelijk anders. Bewoners moeten bijvoorbeeld anders omgaan met de verwarming en met het ventileren van hun woning. Ook kunnen bewoners een paar weken hinder ondervinden van de werkzaamheden. Daarom vinden wij het erg belangrijk om hierin samen op te trekken’. Jur: ‘We hebben veel enthousiaste reacties ontvangen van huurders naar aanleiding van de bijeenkomst vorige week. Niet alleen omdat huurders het belang inzien van verduurzamen, maar ook over de wijze waarop wij het aanpakken".

Luisteren naar de wensen van huurders, hen vroeg betrekken in het proces en waar mogelijk iets doen met individuele wensen. Kortom, een mooie start is samen gemaakt. 

Wil je meer lezen? Klik dan hier.

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden