Stijgende energieprijzen: huurders van duurzame woningen mogen zich gelukkig prijzen

Publicatiedatum: 19-07-2021

Het nieuws over de stijgende energieprijzen is je vast niet ontgaan. “Energieprijzen schieten de lucht in” en “energieprijzen breken nieuwe records” luidden de krantenkoppen in diverse media. Een ding is zeker: huurders die een duurzame woning hebben mogen zich gelukkig prijzen. Voor hen gaat die extreme stijging niet op. 

Elektriciteit én gasprijzen stijgen gemiddeld met 8%
Huurders die een variabel contract hebben moeten rekening houden met een energierekening die 8 tot 10% hoger is dan een jaar geleden. Gemiddeld gaat een huishouden € 192,- per maand betalen. Afgelopen jaar was dat nog € 174,54 per maand. Ook de gasprijzen stijgen gemiddeld met 8%.

Huurders van duurzame woningen komen er goed vanaf
Heb je een verduurzaamde woning? Dan heeft jouw woning geen gas meer én levert jouw woning zelf de energie die nodig is voor bijvoorbeeld de wasmachine of droger. Voor huurders met een duurzame woning heeft het nieuws dus weinig impact. Des te meer reden voor ons om flink door te blijven pakken met het verduurzamen van woningen. Zo worden steeds minder mensen afhankelijk van de stijgende energie- en gasprijzen. Dit jaar nog staan de Hilhorst en de Rector Beverstraat op de planning. In 2022 komen er andere straten aan de beurt.

 

Deel deze pagina