Huurprijs fors verlaagd voor een kwart van onze huurders

Publicatiedatum: 24-04-2018

Per 1 juli 2018 wordt de huurprijs voor een aantal huurders fors verlaagd.

We investeren dit jaar maar liefst € 80.000,- om de huurprijs, voor huurders die boven de streefhuur zitten, in één keer te verlagen tot de streefhuur.

Voor sociale huurwoningen stelt de overheid elk jaar een maximaal percentage voor de huurverhoging vast. We kijken daarnaast ook naar de zogenaamde streefhuur. Dit is een huurprijs die we passend vinden voor het kwaliteitsniveau van de woning. De streefhuurprijs wordt gebaseerd op het aantal woningwaarderingspunten dat de woning heeft. Een woning krijgt punten voor onder andere de grootte, de voorzieningen en de WOZ-waarde. Elk jaar worden de huurprijzen daarop aangepast.

Dit betekent dat huurders niet per definitie een huurverhoging krijgen, maar soms ook een huurverlaging. Zo wordt de huurprijs bij een kwart van de huurders al een aantal jaren met een bepaald percentage verlaagd. In tegenstelling tot voorgaande jaren hebben we dit jaar in samenspraak met het Huurdersbelang Gemert-Bakel besloten om de huurprijs voor deze huurders in één keer naar de streefhuur te brengen, in plaats van met een bepaald percentage. Dit betekent in sommige gevallen een behoorlijke huurverlaging, variërend van enkele tientjes tot, bij een enkeling, meer dan 100 euro per maand. Huurders die minder betalen dan de streefhuur hoeven overigens niet in één keer meer te betalen. De huurprijs wordt voor deze huurders met niet meer dan het wettelijk vastgesteld percentage verhoogd.

We werken niet alleen continue aan de betaalbaarheid van woningen. Ook zoeken we steeds nieuwe mogelijkheden om onze service te verbeteren. Zo kunnen alle huurders per 1 juli 2018 gratis gebruikmaken van een serviceabonnement en een glasverzekering. Met het serviceabonnement voeren we dagelijks onderhoud uit, zoals het repareren of vernieuwen van hang- en sluitwerk. Ook maken alle huurders per 1 juli 2018 gratis gebruik van een glasverzekering. Tot op heden werden hiervoor vergoedingen in rekening gebracht. Die vervallen nu. Ook dat draagt bij aan de betaalbaarheid.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden