Huurverhoging 2022

Publicatiedatum: 16-05-2022

Huurverhoging ondanks duurder dagelijks leven

Tanken, nieuwe kleding kopen, boodschappen doen en natúúrlijk de energierekening. Het is allemaal een stuk duurder geworden. In nog geen jaar tijd zijn de energieprijzen enorm gestegen. Niet alleen de prijzen van gas en elektriciteit zijn hoger geworden, maar ook benzine, diesel en autogas. Zelfs een simpel brood kost meer geld. Het leven van elke dag is veel duurder dan een jaar geleden.

 

Waarom dan toch een huurverhoging in deze tijd? 
 

We zetten alles op alles om wonen betaalbaar te houden en om onze woningen te verduurzamen. We installeren zonnepanelen en we maken steeds meer woningen volledig energieneutraal. Hierdoor besparen onze huurders energie en geld. Ook werken we samen met de gemeente en partners als Heerlijck Duurzaam. Samen adviseren en ondersteunen we onze huurders op het gebied van energiebesparing en energiearmoede. Daarnaast blijven we werken aan het verkleinen van het woningtekort en het veilig en leefbaar houden van onze wijken. Om dat allemaal te kunnen blijven doen, zijn we afhankelijk van onze huurinkomsten.
Daarom voeren we dit jaar per 1 juli een beperkte huurverhoging van 2,3% door (maximaal inflatie).
 

Belactie energiebesparing en energiearmoede

We willen onze huurders ondersteunen bij energiebesparing en (dreigende) energiearmoede. We bellen een deel van onze huurders en stellen een paar korte vragen. Hierbij brengen we onder andere de hoge energieprijzen onder de aandacht. We hopen een beeld te krijgen waar de knelpunten zitten. Dan kunnen we de goede hulp bieden. Bijvoorbeeld een gratis bezoek van een van onze bespaarcoaches. De laatste weken hebben we al bijna 30% van onze huurders gebeld. Je kunt ons ook zelf even bellen om een afspraak te maken met een bespaarcoach.

 

 

Deel deze pagina