Huurverlaging voor 550 huurders

Publicatiedatum: 14-04-2016

Elk jaar ontvangen huurders van Goed Wonen eind april een brief met daarin een voorstel voor verhoging van de huurprijs per 1 juli. Dit jaar zal bijna één op de vijf huurders bericht krijgen dat hun huur wordt verlaagd.

Dit is het resultaat van een aantal goede gesprekken tussen Goed Wonen en Stichting Huurdersbelang Gemert-Bakel over betaalbare huren.Goed Wonen streeft naar een goede prijs-kwaliteit verhouding voor al haar woningen. In 2015 heeft Goed Wonen besloten de huur die hoort bij een bepaalde kwaliteit voor haar hele bezit te verlagen naar 65% van de wettelijk toegestane huurprijs die wordt bepaald door het puntensysteem. Zo blijven de woningen ook in de toekomst betaalbaar. Bij nieuwe verhuringen wordt de nieuwe huurprijs in één keer toegepast; bij bestaande huurders wordt deze geleidelijk doorgevoerd tijdens de jaarlijkse huurprijsaanpassing per 1 juli.

Huurverlaging

Huurders die in 2014 een laag inkomen hadden, krijgen per 1 juli een huurverlaging van maximaal 0,8%, als hun huidige huur meer dan 65% van de wettelijk toegestane huurprijs bedraagt (de gewenste verhouding tussen kwaliteit en huurprijs). Dit jaar betekent dat voor één op de vijf huurders een huurverlaging.

Inkomensafhankelijke huurverhoging

Voor een deel van onze huurders is de huurverhoging ook dit jaar afhankelijk van hun inkomen. Dit geldt voor huurders waarvan de huur van hun woning lager is dan 65% van de wettelijk toegestane huurprijs.

Geen huurverhoging

Huurders met een inkomen hoger dan € 34.678 en een woning waarvan de huur meer is dan 65% van de wettelijk toegestane huurprijs krijgen dit jaar geen huurverhoging.

30 april krijgt iedere huurder bericht

Uiterlijk 30 april ontvangen huurders van Goed Wonen Gemert een brief met daarin het voorstel voor de huurprijsaanpassing per 1 juli 2016. Huurders kunnen de wettelijk toegestane huurprijs voor hun woning zelf inzien op Mijn Goed Wonen. 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden