Interview huurder Gerrie: “Ik ben goed in de steigers gezet”

Publicatiedatum: 06-12-2018

In september zijn we op de Boskant in Handel gestart met het verduurzamen van zes woningen. Zes woningen worden omgetoverd tot CO2 neutrale woningen. Gerrie Wetzer, bewoner op de Boskant, vertelt elke maand over zijn ervaringen. Lees zijn verhaal van de derde maand.

Behoorlijke metamorfose
Mijn huis heeft in de tussentijd een behoorlijke metamorfose ondergaan, zegt Gerrie lachend. “Ik ben goed in de steigers gezet. Inmiddels zit er plastic om mijn woning, de buitenkant van de woning is geïsoleerd en er wordt flink gestucadoord. Ik merk nu al zoveel verschil! Het is binnen een stuk warmer en de verwarming slaat minder snel aan. Ook voel ik geen tocht meer. Ik wist wel dat het anders zou worden, maar niet dat het zo’n verschil zou zijn." 

Binnenkort een voorproefje
Nog een paar weken en dan verhuis ik naar de woning in mijn straat die al gerenoveerd is, vertelt Gerrie. “Het kan mij niet snel genoeg gaan. Ik ben natuurlijk al even gaan kijken in de gerenoveerde woning van mijn buurvrouw. Zo mooi! Een open, lichte ruimte.
Een mooie grote doucheruimte, een brede trap en twee wc’s. En het is ook leuk om in januari alvast een voorproefje te nemen als ik naar de wisselwoning verhuis. Zo
weet ik hoe alles werkt. Hoe gaat dat straks met koken? Hoe werkt het met verwarmen? Ik weet er al veel van, maar zelf ervaren is toch anders.”

Verdiep je in je energieleverancier
"Als je in een duurzame woning gaat wonen, kijk dan goed naar je energieleverancier. Welk contract heb je nu? Welke energieleverancier past het beste bij je nieuwe situatie? De kosten voor gas vervallen uiteraard, maar wat ik belangrijk vind is hoe ze omgaan met het terugleveren van energie. Stel dat ik meer energie lever aan mijn energieleverancier dan ik gebruik, dan wil ik daar ook geld voor terugkrijgen. En alle energie die ik lever wil ik ook één op één terugkrijgen. Dat zijn belangrijke dingen om naar te kijken. Een andere tip die ik iedereen wil geven is om een jaarcontract aan te gaan in plaats van een meerjarencontract. Zo profiteer je van aanbiedingen en kortingen met het verlengen van het contract.”

Mijn droomkeuken              
“Nou, inmiddels heb ik flink opgeruimd. Ik leek wel een stortplaats, zoveel spullen had ik.
Nu heb ik nog een aantal meubels en een container met wat kleinere spullen. De rest heb ik weggegooid of weggegeven. Binnenkort ga ik nieuwe spullen kopen. Pannen die op inductie werken en nieuw bestek. De keuken wil ik opnieuw gaan inrichten. Een hangzit in de keuken lijkt me bijvoorbeeld helemaal geweldig! De meubels ga ik zelf maken. Het liefst van oude spullen, zoals van mijn oude kast of oude steigerplanken. Met het uitdenken van mijn droomkeuken ga ik dus nu aan de slag.” Het leuke werk, lacht Gerrie. “En in mijn moestuin komen natuurlijk weer tomaten, paprika’s, frambozen en andere vruchten. Straks heb ik niet alleen een duurzaam huis, maar voor mij is het ook een frisse, nieuwe start!”

Vraag aan Gerrie
Heb je een vraag aan Gerrie waar hij in een volgend interview antwoord op moet geven? Mail deze dan naar infogoedwonengemertnl.

Interview maand 2

Interview maand 1

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden