Interview huurder Gerrie: ‘Wat een uitvinding dat ventilatiesysteem’

Publicatiedatum: 04-02-2019

In september zijn we op de Boskant in Handel gestart met het renoveren en verduurzamen van zes woningen. Zes woningen worden omgetoverd tot CO2 neutrale woningen. Gerrie Wetzer, bewoner op de Boskant, vertelt elke maand over zijn ervaringen. Lees zijn verhaal van deze maand.

Een fris, nieuw huis
“Het is zover”, zegt Gerrie verheugd. “Hier heb ik lang naar uitgekeken. Zo’n twee weken geleden ben ik verhuisd naar deze tussenwoning. De verhuizing ging vrij vlot. Binnen één dag was alles over”. Gerrie vertelt erg blij te zijn met zijn tijdelijke woning. “Veel ruimte, geen last van tocht en de lucht is fris en minder droog. Alleen het tapijt houdt de warmte van de vloerverwarming nog tegen. Als ik straks in mijn eigen woning flexxfloor heb gelegd, verwacht ik dat de kamer nog sneller warm is.”

Stil ventilatiesysteem
Gerrie: “Ik was nog wel enigszins sceptisch over het ventilatiesysteem. Ik hoorde zo hier en daar geruchten dat het systeem lawaai zou maken. Dat is gelukkig niet zo. Hij staat standaard op stand 1 en dat hoor je niet. Als ik hem op stand 3 zet, dan hoor ik hem wel, maar heel zachtjes. De ventilatie die ik vroeger had maakte veel meer lawaai”, zegt Gerrie lachend. “Daar trok ik af en toe de stekker van uit. Wat een vreselijk ding was dat!”

Automatisch schone lucht
“Fijn aan dit ventilatiesysteem is dat je per ruimte kunt aangeven hoe hoog hij moet staan”, vertelt Gerrie. “Als ik ga douchen, dan zet ik hem hoger in de badkamer en als er mensen op bezoek zijn, dan zet ik hem juist hoger in de woonkamer. Maar je hoeft het niet te doen. Het mooie aan dit systeem is dat hij continue de CO2 in de ruimte meet. Als deze te hoog wordt, dan schakelt hij automatisch over naar een hogere stand. Zo heb ik altijd schone, frisse lucht in huis. Alle troep van buiten wordt gefilterd en komt dus niet in mijn woning terecht. Wat een uitvinding zeg!” 

Spullen recyclen
Gerrie: “Kijk, hier in de badkamer staan mijn oude keukenkastjes. Het is helemaal niet nodig om nieuwe meubels te kopen. Je kunt ze prima hergebruiken. Ben creatief! Geef ze een andere bestemming, een nieuw kleurtje en je inrichting is weer als nieuw.” Gerrie vertelt dat zijn badkamer straks het thema ‘oceaan’ krijgt. “Een blauwe muur, wat visnetten en een aantal leuke accessoires. Zo lijkt het alsof ik straks tussen de vissen sta te douchen”, zegt Gerrie lachend.

Eigen woning bijna klaar
“Nog even en dan is mijn eigen woning ook verduurzaamd. Op dit moment leggen ze in mijn woning vloerverwarming, wordt de muur weggehaald en de trap geplaatst. Ook sluiten ze de warmtepomp aan en worden er leidingen gelegd. Het gaat allemaal heel soepeltjes, maar ik zal ook blij zijn als mijn woning straks klaar is en ik alles definitief kan gaan inrichten.”

Lees ook zijn verhaal van vorige maand.

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden