Interview huurder Gerrie: “Wat ligt daar ineens een puin in de wc”

Publicatiedatum: 01-11-2018

In september zijn we op de Boskant in Handel gestart met het verduurzamen van zes woningen. Zes woningen worden omgetoverd tot energiezuinige woningen. Gerrie Wetzer, bewoner op de Boskant, vertelt elke maand over zijn ervaringen. Lees zijn verhaal van de tweede maand.

Wat is er de afgelopen maand gebeurd?
“Bij mij thuis vooral werkzaamheden aan de buitenkant van de woning, zoals aan de raamkozijnen. Ook zijn er al voorbereidingen getroffen voor de renovatie in mijn woning. Bij bewoners uit mijn straat zijn ze ook in de woning al volop bezig. Een nieuwe keuken, raamkozijnen, vloerverwarming en een nieuwe vloer. Het schiet echt op. Mooi om te zien. Ik kan niet wachten tot mijn woning voor het grote werk aan de beurt is.”

Hoe ervaar je het tot nu toe?
“Positief! Het contact met de werklui en Goed Wonen is super. Ze zijn vriendelijk, geven op tijd aan als er iets staat te gebeuren en ze staan open voor vragen”. Al zegt de werklui dat ik hen wel vaker koffie mag aanbieden, zegt Gerrie lachend.

Ervaar je overlast?
“Nee, maar dat komt ook door mezelf. Ik kan me voorstellen dat andere mensen het anders ervaren. ‘s Ochtends vroeg zijn ze natuurlijk al aan het boren en kloppen. Het is een hoop herrie, maar ik laat het op me afkomen. Ik weet dat het gaat gebeuren, dus daar stel ik me op in. En verder hoef ik natuurlijk vrij weinig te doen. Behalve af en toe de deur open te houden.”

Zijn er verbeterpunten?
“Nee. Het enige dat ik kan bedenken is meer inzicht in het financiële plaatje. Maar daar moet ik geduld voor hebben. Goed Wonen doet nu een investering waardoor ik – en andere huurders – straks lagere of zelf geen energielasten meer hebben. Daarvoor in de plaats betalen we een maandelijkse vergoeding. Als straks helder is hoe hoog deze vergoeding is, dan is het belangrijk dat Goed Wonen dit vooraf duidelijk communiceert.”

Wat zijn de reacties uit de buurt?
Mensen zijn echt onder de indruk en vragen wanneer zij aan de beurt zijn. Als er geen werkvolk is en er lopen mensen langs, dan vertel ik ze altijd uitgebreid wat er gebeurt. En als ze willen, dan geef ik ze een rondleiding. Ik vind het leuk om het verhaal te vertellen.”

Wat gaat er de komende maand gebeuren?
“Dan gaan ze met het isoleren van de daken en de buitenkant van de woningen aan de slag. Ik ben stiekem wel jaloers op de bewoners die als eerste terug naar hun gerenoveerde woning verhuizen.” Eigenlijk wilde ik als eerste zegt Gerrie lachend. “Maar nu kan ik alvast gaan kijken hoe het daar gaat.”

Heb je nog tips voor mensen die hun huis laten verduurzamen?
“Laat het gebeuren. Sommige mensen moeten natuurlijk rekening houden met kinderen. En het is allemaal wat stoffiger, dus je moet vaker stofzuigen. Op een gegeven moment dacht ik: nou wat ligt daar ineens een puin in de wc! Maar dat hoort er allemaal bij en er wordt netjes opgeruimd. Het is even aanpassen, maar dan krijg je er ook wat voor terug.”

Zie ook: interview Gerrie maand 1

 

 

 

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden