Joepie: “We hebben echt geluk met dit huisje”

Publicatiedatum: 23-02-2021

 

Eind april worden Joepie Burg en zijn vrouw Nellie huurders van een van de nieuwbouwwoningen aan de Alde Biezenstraat in Gemert. Ze zijn dolgelukkig met hun nieuwe woning.

Geluk met deze woning
Joepie: “Ongelofelijk dat we zo snel aan een woning zijn gekomen. We hebben echt geluk gehad met de loting. We woonden al zo’n 28 jaar in een koopwoning in Gemert, maar wilden graag huren en kleiner wonen. Ik denk dat we nu zo’n twee jaar op zoek waren, maar het is in deze tijd niet gemakkelijk om aan een huurwoning te komen. Eerst hadden we een appartementje op het oog, maar toen kwam dit. En dit huisje sprak ons veel meer aan. Niet te groot, een perfecte indeling en de ligging is ook ideaal! Het was voor ons ook belangrijk om in Gemert te blijven omdat onze oudste dochter en onze kleinkinderen hier wonen.”

Veel van de wereld gezien
“We hebben niet altijd in Gemert gewoond.” Ik ben eigenlijk een echte zwerver, zegt Joepie lachend. “We hebben altijd veel gereisd. We zijn 9 keer naar Amerika geweest, een paar maanden met een camper door Canada gereisd en heel veel van Europa gezien. Ook hebben we zo’n tien jaar aan de Franse grens gewoond. Waar ik ben geboren? In Den Bosch! We woonden in het straatje van het Noord-Brabants museum. In die straat had je geen tuintjes, dus ik heb niet bepaald groene vingers. Gelukkig krijgen we nu een klein tuintje, dat moet nog wel lukken.”

Fijn contact met Goed Wonen Gemert
We hebben ons in 2007 ingeschreven bij Wooniezie.” Of nouja, eigenlijk heeft onze dochter dat gedaan, lacht Joepie. Ze vindt het fijn om dingen te regelen en ik ben niet zo goed met computers. Ik ben nog opgegroeid met zo’n ouderwets typemachine. Over het inschrijven kan ik dus niet zoveel zeggen, maar het contact met Goed Wonen Gemert is verder heel fijn. Ze leggen alles duidelijk uit en bevestigen het daarna nog per mail. Inmiddels hebben we al een vloer besteld en onze kinderen komen straks helpen met schilderen. Zo willen we mooie pasteltinten in onze woning, zoals lichtblauw en lichtgroen. Ik kan niet wachten tot het zover is.”

In mei – als Joepie en Nellie – de sleutel van hun woning krijgen, volgt een tweede interview.

 

 

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden