Jose: ‘Ik kijk continu op dat kastje. Zo leuk!’

Publicatiedatum: 27-08-2019

De woningen aan de T.M. Drakestraat zijn in de afgelopen weken CO2 neutraal gemaakt. Zo ook de woning van Jose Vroomen. De woningen zijn nu zo goed als klaar. Jose vertelt in dit laatste interview over haar ervaringen tijdens het hele traject.

Energieverbruik
Jose: “Eerst maakte ik me echt niet druk om mijn verbruik. Ik ga toch geen kou lijden voor de regering. Maar nu zit ik continu op dat kastje te kijken. Zo leuk! Je ziet realtime hoeveel energie je opwekt en hoeveel je verbruikt. Ik heb al 650 kWh opgewekt en pas 155 kWh verbruikt. Met dit weer doen die zonnepanelen natuurlijk nog eens extra goed hun werk. Nooit gedacht dat ik mijn energieverbruik zo interessant zou vinden.”

Isolatie
Haha ja, de isolatie werkt goed hoor, zegt Jose lachend. “Ik hoor de bel niet eens als ik in de achtertuin zit. ‘s Ochtends zet ik de ramen en deuren even open om te luchten. En na een paar minuten sluit ik alles weer. Dat werkt perfect. Afgelopen zondag vierde ik mijn verjaardag en mensen vonden het heerlijk koel in huis. Ik vind het soms nog best warm, maar je voelt het verschil vooral als je van buiten naar binnen loopt.“

Een hoop gezelligheid
Jose: “Het is heel dubbel. Een renovatie brengt veel hectiek! Niet een of twee dagen. Nee, je zit weken in de rommel en het stof. Ik was er echt niet op voorbereid dat het zo’n happening zou worden. Van de andere kant brengt het veel reuring en gezelligheid! De aanspraak is erg leuk. Vooral omdat ik alleen woon. En iedereen is zo aardig en flexibel. Moest ik naar de dokter, dan kwamen ze op een ander moment. Wilde ik geen aflopende stoep voor mijn deur, dan kreeg ik een extra opstapje. Zo fijn. Ook heb ik veel meer contact met de buurt.”

Bijna klaar
Jose: “Mooi he?! De tuin is weer netjes, binnen is alles geschilderd en ook in de achtertuin oogt alles als nieuw. Doordat iedereen zo hard werkt, ga je zelf ook dingen aanpakken. Zo heb ik mijn gang geverfd, nieuwe accessoires gekocht en natuurlijk nieuwe plantjes in mijn tuin gezet. Zonder deze renovatie had ik dat niet gedaan. Het voelt echt alsof ik een nieuw huis heb gekregen. Nu nog een paar punten ter afwerking en dan ziet mijn huis er spic en span uit. Daarin ben ik trouwens wel juf ongeduld hoor! Ik wil die laatste dingen nu gewoon klaar hebben.”

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden