Maak kennis met onze buurtcoach Mark Kolenberg

Publicatiedatum: 06-03-2023

 

“Huurders mogen mij altijd bellen of aanspreken.”

Mark werkt nu ruim een maand als buurtcoach bij Goed Wonen

 

Ik zit bij Goed Wonen goed op mijn plek

“Op 1 februari ben ik begonnen als buurtcoach bij Goed Wonen. De eerste maand was echt wat ik had verwacht, dus ik zit hier goed op mijn plek. In deze functie kan ik echt een bijdrage leveren. Voor mijn collega’s én onze huurders. Daardoor ga ik elke werkdag met een tevreden gevoel naar huis.

Meer sociale betrokkenheid als buurtcoach

“Als buurtcoach bij Goed Wonen is het werk minder technisch als het werk dat ik hiervoor deed. Ik ben veel meer bezig met de sociale aspecten van wonen. Zowel voor onze huurders als hun woonomgeving. Deze sociale betrokkenheid was de reden om de overstap naar Goed Wonen te maken. Ik kan hierbij volop gebruik maken van mijn levenservaring. Alles wat ik heb meegemaakt, alles wat ik doe en heb gedaan draagt hieraan bij.”

Mijn technische kennis kan ik nog steeds gebruiken

“Hiervoor heb ik acht jaar bij woningcorporatie Volksbelang in Helmond gewerkt. Naast gesprekken met huurders over hun woonbeleving en -gedrag was mijn werk bij Volksbelang voor een groot deel technisch. Ik deed veel organiserend en aansturend werk op het gebied van woningonderhoud. Zowel wat betreft onderhoud bij storingen en klachten, als bij mutaties van huurwoningen (bij wisseling van huurder). In mijn opleidingen en werk heb ik veel technische kennis opgedaan over woningbouw. Deze kennis kan ik nog steeds gebruiken bij bepaalde taken binnen mijn werk als buurtcoach.”

Ik wil graag iets voor anderen betekenen

“In mijn vrije tijd ben ik als vrijwilliger sociaal betrokken en veel onder de mensen. Ik ben bijvoorbeeld al 30 jaar scheidsrechter binnen het voetbal. Vanaf dat mijn dochter ging wedstrijdzwemmen, zo’n 15 jaar geleden, ben ik tijdswaarnemer bij de wedstrijden. En toen een jaar of acht geleden de avondvierdaagse bijna niet door kon gaan, omdat er te weinig verkeersregelaars waren, heb ik mij meteen aangemeld. Ook dat doe ik nu nog steeds. Ik vind het waardevol om een steentje bij te dragen en iets voor anderen te mogen betekenen.”

Huurders mogen mij altijd bellen of aanspreken

“Huurders mogen mij altijd bellen of aanspreken. Zowel voor technische vragen als problemen met hun woning of woonomgeving. Soms zal ik onze huurders zelf kunnen helpen. Zo niet, dan zorg ik dat een van mijn collega’s of onze externe partners het oppakken. Het wordt geregeld.”

 

 

 

Deel deze pagina