Meer huurders recht op huurtoeslag

Publicatiedatum: 13-07-2020

 

Sinds dit jaar zijn de regels voor de huurtoeslag veranderd, waardoor meer huurders recht hebben op huurtoeslag. Kreeg u tot nu toe geen huurtoeslag omdat uw inkomen net iets te hoog was? Wellicht komt u er vanaf 2020 wel voor in aanmerking.

Harde inkomensgrens vervallen
De nieuwe regels voor de huurtoeslag zijn een stuk vriendelijker voor huurders. De belangrijkste verandering is dat de harde inkomensgrens is komen te vervallen. Dat is zowel fijn voor huurders die al huurtoeslag ontvangen, als voor huurders die eerder niet in aanmerking kwamen. Als u huurtoeslag krijgt en uw inkomen een beetje stijgt tot boven de inkomensgrens, dan raakt u voortaan niet meer de hele toeslag kwijt. Met de oude regels was dat wel zo. Als uw inkomen stijgt, dan wordt de toeslag nu langzaam afgebouwd. Voorbeeld:

In 2019 lag het inkomen van mevrouw De Vries 250 euro boven de inkomensgrens. Daardoor kwam ze niet in aanmerking voor huurtoeslag en kreeg ze helemaal niets. Onder de nieuwe regels komt ze wél in aanmerking voor (een deel van de) huurtoeslag en ontvangt ze 100 euro per maand.

Werking van de nieuwe regels  
Pas als uw inkomen echt veel hoger is dan de inkomensgrens, krijgt u helemaal geen huurtoeslag meer. Dat is het geval bij ongeveer 5000 euro boven de inkomensgrens. Of en hoeveel huurtoeslag u krijgt, hangt af van uw inkomen, uw huurprijs, de grootte van uw huishouden en of u de AOW-leeftijd al heeft bereikt.

Doe de proefberekening
Wilt u weten of u onder de nieuwe regels in aanmerking komt voor huurtoeslag? Doe dan de proefberekening op de website van de Belastingdienst. Heeft u recht op huurtoeslag, dan kunt u deze aanvragen bij de Belastingdienst.

 

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden