Wil jij wonen in het Gerarduspark? Denk en beslis mee!

Publicatiedatum: 27-04-2021

Betaalbaar wonen in het park. Dat kan over een aantal jaren op de plek van de Gerarduskerk in Gemert. Samen met inwoners, ondernemers en andere stakeholders hebben we hiervoor de eerste plannen gemaakt. Nu zijn we deze plannen samen met toekomstige bewoners aan het vertalen naar een concreet bouwplan. Lijkt het jou iets? Meld je dan aan via infogoedwonengemertnl of 0492 – 34 88 88.  

Wonen in het park
Wat is er al bedacht? De rode draad die door alle ideeën en dromen loopt, is dat het Gerardusplein omgetoverd moet worden tot een Gerarduspark. Oftewel: van wonen aan het plein naar wonen in het park. Zo gaf een inwoner van Gemert-Bakel aan: “Er staan wel bomen, maar het heeft geen parkachtige uitstraling. Dat zou er wat mij betreft wel moeten komen”.

Appartementencomplex met gedeelde voorzieningen
We zien kansen om betaalbare appartementen - met gedeelde voorzieningen - te bouwen voor eenpersoonshuishoudens. Met gedeelde voorzieningen bedoelen we dat je samen een ruimte deelt die je niet continu voor jezelf nodig hebt. Wellicht vind je het bijvoorbeeld leuk als er af en toe een logeetje komt, maar vind je een eigen logeerkamer teveel plek innemen in je eigen appartement. Je kunt dan nadenken over een gezamenlijke logeerkamer die je kunt reserveren. Zo zijn er meerdere gedeelde voorzieningen te bedenken, zoals een moestuin, klusruimte, hobbykamer of een grote keuken die je gebruikt als je een grote groep eters wilt uitnodigen.

Beslis mee over vraagstukken
Bij het maken van een bouwplan kom je diverse vraagstukken tegen. En wie kan daar nou beter over beslissen dan de toekomstige bewoners? Vraagstukken waar we onder andere samen mee aan de slag gaan:
- welke voorzieningen zou je met elkaar willen delen? En welke juist niet?
- hoe moeten de appartementen ingedeeld worden? Allemaal even groot of juist verschillende groottes? Hoeveel ruimte zou je inleveren voor minder huur?
- wat zou je samen met andere bewoners willen doen/ ondernemen?
- stel dat er meer geïnteresseerden zijn dan beschikbare appartementen? Hoe moeten we de appartementen dan verdelen? Door te loten, te kijken naar de inschrijftijd of een combinatie van beiden?

Meld je aan!
Toekomstige bewoners mee laten denken en beslissen blijkt erg succesvol. Mensen wonen het liefst in een woning die ze zelf hebben vormgegeven. Daarom vinden we jouw input zo belangrijk. Dus twijfel niet. Meld je vandaag nog aan en denk en werk met ons mee. Aanmelden kan via infogoedwonengemertnl of 0492 – 34 88 88. Er zijn nog een aantal plekken beschikbaar. 

Meer informatie
Kijk op onze website en lees het dromenboek en het brandbook. Deze geven een samenvatting van wat er tot nu toe bedacht is.

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden