Opgeleverd: nieuwbouwproject ‘Samen Thuis’ in Gemert

Publicatiedatum: 21-03-2017

Aan de Virmundtstraat in Gemert heeft Goed Wonen het nieuwbouwproject Samen thuis opgeleverd. Op deze locatie wonen 9 alleenstaande ouderen die graag hun  sociale netwerk willen uitbreiden en  een stuk gezamenlijkheid willen delen. De bewoners ontvingen al in december de sleutels van hun nieuwe appartement. Daarna is de gemeenschappelijke ruimte nog volledig ingericht. Inmiddels is ook die in gebruik genomen en is het project helemaal klaar. 

De gemeenschappelijke ruimte bestaat uit een huiskamer, slaapkamer voor logés, badkamer en binnenberging. Hier zijn een wasmachine en droogtrommel aanwezig voor gemeenschappelijk gebruik. De gehele inrichting van deze gezamenlijke ruimte is verzorgd door Goed Wonen met behulp van een royale subsidie van de stichting Steun Welzijnszorg in Helmond.

Bewoners met elkaar verbinden

Nadat begin 2015 de plannen voor het Samen Thuisproject definitief waren, is Goed Wonen, samen met de LEV groep, op zoek gegaan naar bewoners die voor dit project in aanmerking kwamen. Om invulling te geven aan de doelstelling  ´bewoners met elkaar verbinden´ zijn ook vrijwilligers geworven  voor het organiseren van gemeenschappelijke activiteiten.

Elkaar leren kennen

Zodra de eerste bewoners bekend waren, organiseerde Goed Wonen de eerste bewonersbijeenkomsten. Hier konden bewoners elkaar leren kennen, ervaringen uitwisselen en activiteiten organiseren om de gezamenlijkheid te versterken. Dit was in het begin voor iedereen nog niet even makkelijk, maar naar gelang de bewoners elkaar vaker zagen en met behulp van een toegespitst programma, werd de sfeer steeds beter, stonden bewoners verder open voor elkaar en wisten zij elkaar ook buiten de bijeenkomsten om te vinden.

Gezamenlijke activiteiten

Inmiddels zijn er vier vrijwilligers actief die de bewoners helpen bij het ondernemen van  gezamenlijke activiteiten. Natuurlijk kunnen bewoners ook een beroep op hen doen voor  individuele vragen. De bewoners hebben samen met de vrijwilligers afspraken gemaakt over het  gebruik en beheer van de ruimtes en de planning van activiteiten. De LEV groep en Goed Wonen ondersteunen daar waar nodig. 

Woonplezier

Alle bewoners zijn inmiddels gesetteld in hun nieuwe woning. Ze geven aan zeer tevreden te zijn over hun nieuwe woning en over het principe van Samen Thuis.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden