Persbericht: De Berken - wonen met een 'plus'

Publicatiedatum: 13-06-2019

Centraal in Milheeze staat al 25 jaar het wooncomplex de Berken. Het was lange tijd in gebruik als verzorgingstehuis, maar na de wet Scheiden Wonen en Zorg uit 2013 wordt de dienstverlening van de Zorgboog op het gebied van schoonmaak, catering en welzijn niet langer bekostigd. Omdat Goed Wonen Gemert en de Zorgboog de waarde van een beschutte en gezellige woonomgeving erkennen, hebben zij zich met een aantal partners gebogen over een passende en toekomstbestendige bestemming voor dit complex. Besloten is om per 2020 in de Berken een thuis te bieden aan iedereen die de veiligheid en gezelligheid zoekt van een beschutte woonvorm: wonen met een 'plus'.

Door samen te werken met een aantal partners uit het maatschappelijk veld wil Goed Wonen Gemert haar huurders de 'plus' kunnen bieden. Niet alleen op het gebied van schoonmaak en catering, maar zeker ook op welzijn. Ook wordt de doelgroep verbreed van alleen senioren naar bewoners van alle leeftijden, die kunnen rekenen op zorg via wijkverpleging van de Zorgboog of ondersteuning van Trend Zorg Helmond én welzijnsactiviteiten gerund door lokale partijen en vrijwilligers.

Prettige woonomgeving
Daarmee zal de Berken naast een thuis voor de oudere inwoner van Milheeze ook een plek kunnen bieden aan andere geïnteresseerden uit de regio. Een deel van de appartementen zal worden toebedeeld aan jong volwassenen die onder toeziend oog van Trend Zorg Helmond de stap maken naar zelfstandig wonen. Marc van Ettinger van Trend Zorg Helmond: “In het kader van de participatiesamenleving kijken we ernaar uit om bij te dragen aan een prettige woonomgeving waarin jong en oud samen leven en iets voor elkaar kunnen betekenen.”

Welzijn en nabuurschap
"Voor alle bewoners geldt dat zij er bewust voor kiezen deel uit te maken van de gemeenschap van de Berken", vertelt Petra de Regt, directeur Wonen en Welzijn de Zorgboog. "Het samenleven van jong en oud maakt het mogelijk om in de Berken een veilige, prettige leefomgeving te maken waar welzijn en nabuurschap centraal staan." Goed Wonen Gemert zal in samenwerking met de LEV groep, dorpsondersteuner Martha van den Heuvel, de vrijwilligers, Trend Zorg Helmond en de Zorgboog de komende periode verder vorm geven aan 'wonen met een plus' in de Berken. "We gaan samen met de bewoners en alle betrokken partijen aan de slag", aldus Annemiek de Ridder van Goed Wonen Gemert. “We hebben er ontzettend veel zin in en zetten graag met elkaar iets moois neer.”

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden