Plaatsen rookmelders

Publicatiedatum: 10-06-2022

Goed Wonen vindt een veilig (t)huis voor onze huurders belangrijk.

Het is vanaf dit jaar (2022) verplicht dat woningen op iedere woonverdieping* minimaal één rookmelder hebben. Daarom controleren we of in onze woningen de bestaande rookmelders goed werken. Als het nodig is vervangen we ze. Waar er geen of te weinig zijn hangen we nieuwe of extra rookmelders. Hendriks Installatie Techniek uit Gemert voert dit werk voor Goed Wonen uit. Zij nemen hiervoor contact met je op.

* Een woonverdieping is in dit geval een verdieping met een verblijfsfunctie. Een vliering of kelder valt hier niet onder.

Extra service:
Naast het aanbrengen van de rookmelders, doet Hendriks meteen op alle adressen waar ze komen een kleine keuring van de meterkast. Ze controleren de kwaliteit van de installatie (o.a. aardlekschakelaar), of deze goed werkt en repareren wat nodig is.
 


LET OP: valse telefoontjes over het plaatsen van rookmelders
Andere woningcorporaties in de regio krijgen meldingen van valse telefoontjes. Huurders worden gebeld door ‘bedrijven’ die informeren naar rookmelders en een afspraak willen maken voor het plaatsen van melders. Let op! Deze telefoontjes kunnen vals zijn! Hendriks Installatie Techniek zal je per mail of post informeren wanneer ze komen. Geef nooit zomaar adresgegevens door als je wordt gebeld. Hendriks heeft je adres al van ons doorgekregen. Laat ook nooit zomaar iemand je woning binnen. De medewerker van Hendriks draagt werkkleding van Hendriks Installatie Techniek en kan zich altijd identificeren.

Twijfel je over de betrouwbaarheid van een telefoontje?
Neem dan altijd contact met ons op via 0492 348 888.

 

Veel gestelde vragen

 

 • Zijn rookmelders verplicht?
  Ja. Vanaf 2022 is het verplicht om in alle woningen, op iedere verdieping waar een verblijfsruimte is, rookmelders te hebben hangen.
 • Moet ik hiervoor betalen?
  Nee, wij komen de melders gratis ophangen. Ook als deze in de toekomst vervangen of onderhouden moeten worden, zorgt Goed Wonen hier weer voor.
 • Wanneer komen wij ze hangen?
  Hendriks Installatie Techniek zal namens Goed Wonen de rookmelders ophangen. Voor eind 2022 zullen alle woningen aan de beurt zijn geweest. Hendriks stuurt je op tijd een brief om je te informeren. Je hoeft hiervoor geen contact met ons of Hendriks op te nemen.
 • Wie komt ze hangen?
  Zoals gezegd gaat Hendriks Installatie Techniek dat voor ons doen. De medewerker kan zich legitimeren en heeft kleding aan van Hendriks Installatie Techniek.
 • Moet ik thuis zijn?
  Om het werk uit te kunnen voeren moeten we in de woning zijn. In de informatiebrief geeft Hendriks aan wanneer hun medewerker langskomt. Wij vragen je vriendelijk om te proberen dan aanwezig te zijn. Als dit niet lukt kun je misschien iemand anders vragen om in je woning te zijn als Hendriks komt.
 • Waar plaatsen wij de rookmelders?
  We bekijken per woning wat de beste plek is. Woon je in een appartement? Dan is dat meestal de gang. Woon je in een huis met een slaapverdieping? Dan hangen we er één in de gang, en één op de overloop. De rookmelders worden aan het plafond geplakt.
 • Mag ik de plaatsing weigeren?
  Nee dat mag niet. Het is wettelijk verplicht om in de woning rookmelders te hebben hangen. En op de juiste plekken.
 • Wat als ik al rookmelders heb hangen?
  Er zijn verschillende regels voor het type rookmelders en de plek waar deze geplaatst moet worden. Dit is nu weer anders dan in het verleden. Goed Wonen vindt jouw veiligheid belangrijk. Daarom laten we de rookmelders ook ophangen door een specialist die hiervoor is opgeleid. Oude rookmelders, door jou of eerdere huurders geplaatste melders, worden altijd gecontroleerd en als het nodig is vervangen.
 • Mag ik rookmelders weigeren?
  Nee. Het is wettelijk verplicht om rookmelders.  te hebben in elke woning, dus ook in jouw woning.
   
 • Ben ik nog wel verzekerd voor brand?
  Bij inboedel- en opstalverzekeringen heeft het nog geen gevolgen als je geen rookmelders hebt, zo geven de consumentenbond en Independer aan. Je krijgt op tijd een brief van je verzekeraar, waarin hij je informeert dat het wel of niet hebben van rookmelders invloed heeft op de dekking van je verzekering. 
  Rookmelders vanaf 1 juli in huis verplicht | Consumentenbond
  Rookmelders verplicht vanaf 1 juli 2022 - Independer.nl

 

 

 

Deel deze pagina