Stip op de horizon voor wonen in Gemert-Bakel

Publicatiedatum: 23-12-2019

Duurzame en betaalbare woningen in fijne wijken. Daar maken woningcorporatie Goed Wonen Gemert, Stichting Huurdersbelang Gemert-Bakel en de gemeente zich hard voor. De drie partijen hebben samen een spreekwoordelijke stip op de horizon gezet.

De ‘stip’ komt voort uit de gemeentelijke woonvisie en het ondernemingsplan van Goed Wonen Gemert en beschrijft hoe Gemert-Bakel eruitziet in 2040. Een nieuwe aanpak die uitgaat van gedeelde ambities in plaats van wie welke prestatie levert. Wethouder Miranda de Ruiter: “Jaarlijks overleggen over prestatieafspraken was tijdrovend en alleen op de korte termijn gericht. We dachten: dat kan beter! Samen met Goed Wonen Gemert en Stichting Huurdersbelang Gemert-Bakel hebben we onze gedeelde ambities verankerd in een stip op de horizon. Uiteraard vertalen we die ‘stip’ naar concrete jaarlijkse acties, waardoor we voortdurend werken aan die ambities.”

Samen meer bereiken
“De samenwerking steekt in op elkaar beter informeren en betrekken, maar ook denken en handelen vanuit de gezamenlijke ambities”, legt De Ruiter uit. “Dan kun je projecten op elkaar afstemmen en op die manier samen meer bereiken.” Hans Vedder, directeur-bestuurder van Goed Wonen Gemert: “We zijn gestart met een onderzoek naar de woningbehoefte in Gemert-Bakel voor de lange termijn. Ook werken we samen verder aan duurzaamheid. Niet alleen door duurzame woningen te realiseren, maar ook door met bewoners in gesprek te gaan over wat duurzaam leven betekent in het dagelijkse leven.” De drie partijen werken ook samen om hulp te bieden aan mensen met schulden. Kortom, genoeg ambities.

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden