Welkom Over Goed Wonen Gemert Organisatie Laatste nieuws Tijdelijk Noodfonds Energie voor extra financiële hulp

Tijdelijk Noodfonds Energie voor extra financiële hulp

Begin 2023 extra hulp bij financiële problemen

Heb je een laag of middeninkomen en een hoge energierekening? Zit je hierdoor in de financiële problemen? Dan kun je vanaf 1 januari 2023 tot uiterlijk 1 april 2023 een aanvraag doen voor financiële hulp bij het Tijdelijk Noodfonds Energie.

Met het Tijdelijk Noodfonds Energie worden mensen geholpen die financiële problemen hebben door de hoge energieprijzen. Het gaat dan om huishoudens met een laag of middeninkomen. Dit zijn huishoudens met een inkomen tot 200% van het bruto sociaal minimum. De energierekening moet meer dan 13% van het bruto-inkomen van het huishouden zijn.

Het fonds denkt daarbij vooral aan het ondersteunen van mensen die al in de problemen zitten. Om hulp te krijgen moet je daarom nog aan een paar andere voorwaarden voldoen. Je moet bijvoorbeeld al contact hebben met je energieleverancier over een oplossing van de betalingsproblemen.

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is opgericht door energieleveranciers en maatschappelijke organisaties. Het Kabinet ondersteunt dit fonds met maximaal € 50 miljoen.

Aanvragen is nog mogelijk tot 1 april 2023 via de website van het Tijdelijk Noodfonds Energie.