Toekomst Gerarduskerk Gemert

Publicatiedatum: 30-03-2017

De afgelopen tijd is onderzocht of sportschool CrossFit Gymert gehuisvest kon worden in de leegstaande Gerarduskerk in Gemert. Dit initiatief blijkt technisch en economisch niet haalbaar. Het idee voor de vestiging van CrossFit werd gepresenteerd tijdens een bijeenkomst over de toekomst van de Gerarduskerk in het najaar van 2015.

Uitkomsten onderzoek Cross Fit

Uit eerder bouwkundig onderzoek door bureaus Denkkamer en De Loods bleek al dat de aanpassingen aan het gebouw om het weer voor een lange periode te gebruiken (energetische aanpassingen en behoud van het monument voor de toekomst) een forse investering met zich meebrengen. De eigenaren van het gebouw, Goed Wonen, gemeente en kerkbestuur, stelden ook voorwaarden om de cultuurhistorische en architectonische waarde van het gebouw te behouden. Vanuit de overheid gelden bovendien regels over onder andere de hoogte van de verkoopprijs voor het afstoten van de appartementen die Goed Wonen in de Gerarduskerk verhuurt. En er gelden normen voor geluid(strillingen).  De hoge investering en de aanvullende voorwaarden maken het initiatief technisch en economisch niet haalbaar. 

Wat gaat Goed Wonen doen? 

De komende maanden gaat Goed Wonen nieuwe mogelijkheden voor het gebouw onderzoeken. Het aankopen van de Gerarduskerk is daarbij een serieuze optie.  We verwachten vóór 1 juni een concreet plan te kunnen presenteren aan de gemeente en het kerkbestuur.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden