Toekomst van de Gerarduskerk/bibliotheek

Publicatiedatum: 10-11-2017

Nieuwe bestemming en nieuwe naam

De bibliotheek Gemert is een half jaar geleden verhuisd naar de Eendracht. De kerk heeft te kampen met steeds minder bezoekers. En zo ontstaat de vraag: wat is de toekomst van dit gebouw?

Goed Wonen is voornemens om dit pand aan te kopen per januari 2018. Wij staan aan de lat als het gaat om huisvesting maar zien voor onszelf ook een maatschappelijke rol weggelegd. Dit is de reden dat we de komende jaren (We vermoeden zo’n 5 jaar nodig te  hebben om deze plannen te maken) een voorlopige invulling willen geven aan dit gebouw.

 

Vanuit de kernbegrippen “ ontmoeten, wonen en werken”  krijgen maatschappelijke organisaties en particuliere ondernemers de kans om samen te gaan werken in één gezamenlijk vorm te geven project op de locatie Gerarduskerk. Het zal gaan om een bedrijfsverzamelgebouw waarin ieder zijn eigen werkgebied heeft. Het streven is gericht op het bereiken van een meerwaarde in de samenwerking op gebieden als duurzaamheid, levendigheid en efficiency.

 

De eerste oriënterende gesprekken hebben al plaats gevonden, zowel individueel als  in bijeenkomsten. De planning is dat het eerste kwartaal van 2018 het gebouw in de hoedanigheid van bedrijfsverzamelgebouw in gebruik genomen gaat worden.

 

Dit vraagt ook om een nieuwe naam. In het kader van hergebruik was het uitgangspunt het gebruiken van de letters “ BIBLIOTHEEK’ . Zo is de nieuwe naam ontstaan;

                                              BOELTHIEK

We denken dat deze naam de lading dekt. De woorden “boel, hectiek, boetiek” komen gelijk in ons op. Hiermee willen we aangeven dat het een gebouw wordt waar men vrij binnen kan lopen, laagdrempelig, met ruimte voor ontmoeten en waar altijd wat te beleven is. 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden