Toekomstige bewoners Vimundtstraat op bezoek in Zeeland

Publicatiedatum: 11-07-2016

In de Virmundtstraat in Gemert bouwt Goed Wonen een complex met 9 zelfstandige appartementen voor mensen van 65 jaar en ouder die hun sociale contacten willen versterken. In een gezamenlijke woonkamer die onderdeel uitmaakt van het wooncomplex, kunnen bewoners elkaar ontmoeten en gezamenlijk activiteiten ondernemen.

Om een idee te krijgen van hoe zo’n woongemeenschap ontstaat en hoe je als bewoner de  betrokkenheid bij  medebewoners kunt vergroten, brachten de toekomstige bewoners eind juni een bezoek aan een vergelijkbaar project in het dorp Zeeland.

Verbinden en ontmoeten

Het wooncomplex daar bestaat uit 28 appartementen met een gemeenschappelijke ruimte, die de bewoners zelf beheren. Zij organiseren er diverse activiteiten, eten er regelmatig samen en drinken er koffie. Het wooncomplex in Zeeland staat volledig in het teken van verbinden en ontmoeten.

Ervaringen uitgewisseld

De toekomstige bewoners werden hartelijk ontvangen met koffie en zelf gebakken cake. Ruim anderhalf uur is er uitgebreid kennisgemaakt, zijn er ervaringen uitgewisseld en zijn ze rondgeleid. Een enthousiaste club bewoners presenteerde met verve hun ‘thuis’. Tijdens de lunch wisselden de toekomstige bewoners van de Virmundtstraat de opgedane indrukken en ervaringen met elkaar uit. De reacties waren erg positief. In september volgt een tweede ontmoetingsmiddag.  

Wonen in de Virmundtstraat

De bewoners in het nieuwe complex aan de Virmundtstraat wonen straks zelfstandig in een eigen appartement, maar hebben daarnaast een gemeenschappelijke woonkamer tot hun beschikking. Daar kunnen zij elkaar ontmoeten, koffie drinken en activiteiten organiseren. Om de bewoners te helpen bij het vergroten van hun sociale netwerk, krijgen zij hulp van vrijwilligers. We verwachten de appartementen aan de Virmundtstraat eind dit jaar op te leveren.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden