Welkom Over Goed Wonen Gemert Organisatie Laatste nieuws Twee nieuwe buurtkastjes bij huurders

Twee nieuwe buurtkastjes bij huurders

Situatie in Gemert is schrijnend

Huurders in Gemert enthousiast over het project ‘Buurtkastjes’

Sinds deze zomer staat in de tuin bij Goed Wonen Gemert een buurtkastje. Bij de bekendmaking van dit mini-boodschappenkastje deed Goed Wonen een oproep aan haar huurders. “Wil jij als huurder ook een buurtkastje? Laat het ons dan weten.” Op die oproep hebben familie Van den Elzen en familie Vermin - Van Kilsdonk gereageerd. Zij waren (en zijn) enthousiast over de buurtkastjes van Goed Wonen. Vorige week heeft Goed Wonen bij de huurwoningen van deze gezinnen de buurtkastjes geplaatst.

Iedereen die ik het vertel is heel enthousiast

In de Wassenaarstraat staat het buurtkastje in de tuin bij familie Van den Elzen, op nummer 6. Op de vraag waarom zij graag een buurtkastje wilde laten plaatsen geeft Yvonne van den Elzen aan: “Ik wil gewoon de minderbedeelden helpen. Ik hoor op het nieuws en om me heen steeds dat het zo slecht gaat. Toen ik in het Gemerts Nieuwsblad las over het kastje van Goed Wonen, stond ik er meteen achter. Ik hoop dat meer huurders dit gaan doen.” Yvonne had al een zak vol spulletjes verzameld en ging na de plaatsing meteen het buurtkastje vullen. “Iedereen die ik het vertel is heel enthousiast.”

Het is schrijnend hier in Gemert

Het tweede kastje hangt aan de zijgevel van de woning aan de Schout Brouwersstraat 30. Hier woont de familie Vermin – Van Kilsdonk. “De keuze was niet heel moeilijk”, geeft Dimi Vermin aan. “Ik zit in het bestuur van de kledingbank hier in Gemert. Ik ervaar van dichtbij hoe schrijnend het is in Gemert. Toch is armoede nog altijd een taboe. We hebben ook geen voedselbank hier. Als ik zie wat supermarkten hier in Gemert bijdragen aan de voedselverspilling. Dat is gewoon verschrikkelijk. We wilden zelf al zo’n kastje gaan maken en toen zag mijn vrouw het bericht van Goed Wonen op Facebook. Ze heeft meteen gebeld.” Ook bij Dimi en zijn vrouw Bianca werd het kastje meteen in gebruik genomen.

Oproep aan huurders die een buurtkastje willen

Goed Wonen Gemert heeft nog enkele buurtkastjes beschikbaar. “Huurders die een buurtkastje willen laten plaatsen kunnen contact met mij opnemen”, zegt Wendy Aikema, communicatieadviseur bij Goed Wonen en initiatiefnemer van dit project.


Met de buurtkastjes wil Goed Wonen verspilling tegengaan en mensen die het financieel moeilijk hebben een beetje helpen. De Goed Wonen buurtkastjes worden lokaal gemaakt door cliënten van ORO bij dagbestedingscentrum De Loods in Gemert.