Welkom Over Goed Wonen Gemert Organisatie Laatste nieuws Uniek wonen in De Berken in Milheeze voor jong en oud

Uniek wonen in De Berken in Milheeze voor jong en oud

Vanaf 1 januari 2020 is het unieke concept van woonlocatie De Berken een feit. De droom van woningcorporatie Goed Wonen Gemert, Trend Zorg Helmond en de Zorgboog is uitgekomen. Een thuis bieden aan mensen van verschillende leeftijden. Een plek waar zorg verleend wordt, waar leuke activiteiten georganiseerd worden, waar mensen zich veilig en prettig voelen én waar de schoonmaak en catering goed geregeld zijn. Mede door de inzet van de dorpsondersteuner, enthousiaste vrijwilligers en lokale partijen is het gelukt om een fantastische woonlocatie voor jong en oud te creëren.

Van oudsher verzorgingstehuis

De Berken is lange tijd een verzorgingstehuis geweest. Na de wet Scheiden Wonen en Zorg uit 2013 werd de dienstverlening van de Zorgboog op het gebied van schoonmaak, catering en welzijn niet langer bekostigd. Omdat Goed Wonen Gemert en de Zorgboog de waarde van een beschutte en gezellige woonomgeving erkenden, hebben zij zich met een aantal partners gebogen over een passende en toekomstbestendige bestemming voor dit complex.

Ook jonge bewoners
De Berken biedt vanaf 1 januari 2020 niet meer alleen een woonplek voor senioren, maar voor bewoners van alle leeftijden die behoefte hebben aan een beschutte woonomgeving. Bewoners kunnen rekenen op zorg via de wijkverpleging van de Zorgboog. Een deel van de appartementen wordt toebedeeld aan jongvolwassenen die onder toeziend oog van Trend Zorg Helmond de stap maken naar zelfstandig wonen. Een tal van vrijwilligers en de dorpsondersteuner organiseren daarnaast diverse activiteiten voor de bewoners, denk aan een koffie-uurtje en een middagje sjoelen. Voor de jonge bewoners is er zelfs een speciale plek gecreëerd om te kunnen ‘chillen’. En de huismeester regelt technische en praktische zaken, zoals het ophalen van oud papier en het doen van kleine reparaties. Annemiek de Ridder van Goed Wonen Gemert is trots dat er zoiets moois tot stand is gekomen door iedereen in zijn kracht te zetten. “De samenwerking was ontzettend goed! We zijn samen klaar voor de toekomst.”