Visitatie-experiment brengt lokaal netwerk verder in beweging

Publicatiedatum: 29-06-2020

Om de vier jaar moet een woningcorporatie zich laten visiteren. Een visitatie geeft inzicht in de maatschappelijke prestaties van een corporatie en hoe deze te verbeteren. Vorig jaar hebben we meegedaan aan een visitatie-experiment, genaamd ‘de kracht van het lokale woonnetwerk’. Het experiment richtte zich op de samenwerking van verschillende partijen uit Gemert-Bakel rondom wonen, zorg en welzijn. De visitatie liet zien dat we trots kunnen zijn op de behaalde resultaten en het beeld dat belanghebbenden over ons hebben.

Intensieve samenwerking in wonen, welzijn en zorg
“Het visitatie-experiment kwam precies op het goede moment”, vertelt bestuurder Hans Vedder. “Intensieve samenwerking op het gebied van wonen, welzijn en zorg is noodzakelijk om vraagstukken op dit terrein aan te pakken. Ik geloof in de kracht van een netwerk, waarin je niet alleen samenwerkt, maar waarin je acteert vanuit een gezamenlijke visie en samen het doel bepaalt. Het experiment heeft de samenwerking verder versterkt. Zo hebben we bijvoorbeeld besloten dat onze gezamenlijke inzet wordt vastgelegd in prestatieafspraken. Niet alleen met de gemeente en huurders, maar ook o.a. met de politie en zorg-/ en welzijnsorganisaties. Dit biedt een goede basis om samen nog succesvoller en efficiënter aan de slag te gaan met maatschappelijke vraagstukken. Benieuwd naar het visitatierapport? Klik hier. Wil je liever de korte samenvatting lezen? Dat kan ook! Deze vind je hier.

Uitnodiging
Heb je een vraag, suggestie of wil je eens brainstormen over zaken die in het rapport te lezen zijn? We nodigen iedereen van harte uit om contact op te nemen. Of dat nou is voor een kop koffie met bestuurder Hans, voor een gesprek met een medewerker van Goed Wonen Gemert of gewoon om een reactie te geven. Neem vooral contact met ons op via: infogoedwonengemertnl of 0492 – 34 88 88.
 

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden