Woningruil; "Bizar hoe snel het allemaal is gegaan."

Publicatiedatum: 27-06-2022

Geslaagde woningruil. Marijke is super enthousiast.
"Bizar hoe snel het allemaal is gegaan."

 

In deze tijd van woningnood en lange wachttijden voor een gepaste huurwoning kan woningruil in sommige gevallen een mooie oplossing zijn.

Lees het verhaal van Marijke. 
Ze ruilde haar tussenwoning met een appartement.

"Het is bizar hoe snel het allemaal is gegaan. Een week of 7 geleden wist ik nog van niks. Nu ben ik druk aan het inpakken, omdat ik volgende week al ga verhuizen. Voor heel veel mensen kan woningruil een goede oplossing zijn. Deze mogelijkheid verdient wat mij betreft extra aandacht. Daarom wil ik heel graag mijn verhaal delen."

"Ik ben Marijke Delissen. Ik ben 46 jaar en leerling begeleider in de gehandicaptenzorg. Ik heb twee kinderen die inmiddels niet meer thuis wonen. De ene is twee jaar geleden vertrokken en sinds anderhalf jaar woont ook de tweede niet meer thuis. Ik woon hier op 1 juli precies 5 jaar en heb hier altijd met heel veel plezier gewoond."

Na vertrek kinderen vond ik het huis te groot

"Sinds de kinderen uit huis zijn vond ik het huis ineens wel heel erg groot voor mij alleen. Zo’n twee maanden geleden kreeg ik het idee om toch kleiner te gaan wonen. Dat zou ook gaan schelen in de kosten, wat natuurlijk ook fijn is nu alles steeds duurder wordt. In eerste instantie heb ik een mail gestuurd naar Goed Wonen met een voorstel. Dit paste niet binnen de mogelijkheden en regels die gelden bij Goed Wonen, maar er is wel snel en goed op gereageerd. Gerry (wooncoach) gaf me het advies om mijn woning op www.woningruil.nl te zetten. Ik had er weinig vertrouwen in. De website ziet er niet echt uitnodigend uit en als je de website opent zie je veel grote steden en grote bedragen."

Aangemeld op woningruil.nl, flyeren én een Facebook berichtje

"Ik heb het toch maar geprobeerd en eind april mijn woning aangemeld op www.woningruil.nl. Daarop heb ik vrij snel een paar reacties uit Gemert ontvangen, maar niets wat voor mij geschikt was. Ik heb daarna zelf ook nog flyers gemaakt. Op de flyers had ik onder andere gezet dat ik iets kleiners zocht en graag wilde ruilen met iemand die een groter huis zocht. Ook heb ik er een foto van mijn huis op gezet en dat mijn huis op woningruil.nl te vinden was. Deze flyers heb ik in heel Gemert bij alle appartementencomplexen in de bus gestopt, behalve bij de Maria Aertshof. Daar stond ik voor de deur en toen dacht ik nog dat deze nieuwbouw appartementen wel te duur zouden zijn. En omdat ze nog geen jaar oud waren zou er ook nog niemand weg willen. Dus de Maria Aertshof heb ik overgeslagen. Zondagavond 8 mei heb ik ook nog een berichtje op Facebook gezet. Dus ik heb wel wat meer gedaan dan alleen aanmelden op woningruil.nl."

En dat heeft gewerkt hoor!

"Sam had al op mijn Facebook bericht gereageerd via messenger, maar dat had ik helemaal niet gezien. De dag erop heeft haar vriend Mike mij via woningruil.nl een bericht gestuurd. Toen we contact hadden met elkaar bleek dat zij een appartement te ruil hadden in de Maria Aertshof. Waar ik niet had geflyerd. Echt toevallig.
Daarna ging het allemaal heel snel. Dezelfde week nog hebben we op woensdagavond elkaars huizen bezichtigd. Ik kon zelfs kiezen met welk appartement ik wilde ruilen, want zowel Sam als Mike hadden een eigen appartement in de Maria Aertshof. Een echt luxe probleem.

We waren allemaal super enthousiast en we hebben alles heel snel en zonder problemen met elkaar kunnen regelen. Een week later was al het papierwerk met Goed Wonen ook rond. Het scheelt natuurlijk dat zowel ik als Sam en Mike al huurder zijn bij Goed Wonen. Dat versnelt het proces wel.
En op 1 juli ga ik al verhuizen. Echt bijzonder."

"Ik denk dat Sam en Mike het hier super gaan hebben en er echt iets mooi van gaan maken. Mijn huis is bij hun in goede handen."


Lees ook het verhaal van Sam en Mike. 

Deel deze pagina