Servicekosten

Wat zijn servicekosten?

Dit zijn kosten die u betaalt voor de werkzaamheden die wij uitvoeren in en om het gebouw waarin u woont. Het gaat dan om de gemeenschappelijke ruimtes van het gebouw. Deze kosten staan los van de huur. U betaalt (afhankelijk van de voorzieningen in uw gebouw) bijvoorbeeld mee aan het:

  • schoonmaken van de entree, galerijen en gezamenlijke ruimtes;
  • wassen van de ramen van bijvoorbeeld de entree (niet van uw eigen woning);
  • een huismeester;
  • kosten voor de elektriciteit van de lift en de lampen in gemeenschappelijke ruimtes;
  • onderhoud van de tuin die bij het appartementencomplex of woongebouw hoort (alleen als de tuin eigendom is van Goed Wonen Gemert).

Hoe worden servicekosten berekend?

Wij weten vooraf niet precies hoe hoog de servicekosten zijn. Daarom maken wij een inschatting aan de hand van de kosten van vorig jaar. Bij nieuwbouw kijken we naar een vergelijkbaar woongebouw. Het bedrag dat uit de inschatting komt, betaalt u maandelijks als een voorschot aan ons.  

Hoe rekenen we servicekosten af?

Na afloop van het jaar berekenen wij de werkelijk gemaakte kosten. Deze kunnen hoger of lager zijn dan vooraf door ons ingeschat. Heeft u te weinig betaald? Dan moet u bijbetalen. Heeft u teveel betaald? Dan ontvangt u van ons een bedrag. Elk jaar, voor 1 juli, sturen wij u een brief met een overzicht van de werkelijke kosten in het afgelopen jaar.

Wellicht krijg u huurtoeslag?

Als u bij de Belastingdienst huurtoeslag aanvraagt, dan ziet u ook de vraag of u servicekosten betaalt. Het is voor een aantal servicekosten mogelijk om deze op te voeren bij de huur, zodat u hiervoor ook huurtoeslag krijgt. Dit geldt voor de schoonmaak en elektriciteit van gezamenlijke ruimtes, een huismeester en de kosten voor een recreatieruimte. Per onderdeel mag u maximaal € 12,- opgeven voor de huurtoeslag.

Wilt u samen met uw medebewoners taken oppakken?

Als u samen met uw medebewoners bijvoorbeeld de garage wilt schoonhouden of de tuin wilt bijhouden, dan hoeven we hier niemand voor in te huren en scheelt dit in de servicekosten die u betaalt. Wilt u dit opstarten, maar weet u niet hoe? Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op als u andere vragen heeft

Het is mogelijk dat u vragen heeft over het bedrag dat u moet betalen of over de afrekening. Neem gerust contact met ons op via infogoedwonengemertnl of 0492 - 34 88 88.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden