Groenonderhoud

Bijna iedereen houdt van groen rondom zijn woning. Een mooie voortuin, een boom in het plantsoen. We kunnen er in alle jaargetijden van genieten. Maar soms ervaren we het ook als last. Dan vallen er teveel blaadjes, blijft het onkruid in het achterpad maar doorgroeien of houdt de buurman de tuin niet bij. Sterker nog, u vindt dat hij/zijn de tuin verwaarloosd.

Wat kunt u dan doen en wat kan Goed Wonen hierin betekenen.

Groenonderhoud rondom appartementencomplexen.

Hiervoor is een onderhoudscontract afgesloten en u vindt deze kosten terug in uw servicekosten. Als u het idee heeft dat het onderhoud niet correct uitgevoerd wordt, dan kunt u met Goed Wonen contact opnemen.

Openbaar gebied

Hiervoor is het belangrijk om te weten of het eigendom is van Goed Wonen of van de Gemeente. U kunt altijd bellen en dit navragen. Dan weet u ook waar de klacht opgepakt moet worden.

Achterpaden, eigendom van Goed Wonen

In een aantal wijken zijn de achterpaden ons eigendom en is het onze verantwoordelijkheid om deze te onderhouden. Hiervoor komen wij 3 keer per jaar langs om het onkruid te verwijderen en te kijken of de bestrating nog in orde is. Wilt u hier meer duidelijkheid over hebben, dan kunt u altijd bellen. Vindt u dat er vaker onderhoud plaats moet vinden, dan geven wij u het advies om dit samen met andere bewoners op te pakken.

Onderhoud voor- en/of achtertuin.

Iedereen heeft een eigen idee over tuinonderhoud. Dat maakt het lastig om aan te geven wanneer het “ goed”  is en wanneer “ fout”. In de algemene huurvoorwaarden (artikel 6.9) staat dat een huurder de voor- en achtertuin goed moet onderhouden. Als u van mening bent dat een bewoner de tuin niet “ goed” bijhoudt, dan is de eerste stap om daarover in gesprek te gaan. Misschien kan iemand het niet meer en is de hulp die u hem biedt een goede oplossing.

Daarnaast is het goed om je af te vragen of u last heeft van de tuin. Want vaak zien wij het vanuit ons eigen standpunt. Of dat u overlast ondervindt, en dan hebben we het over stank, ongedierte of veiligheid. In dat laatste geval mag u Goed Wonen bellen maar doet u er ook verstandig aan om de milieupolitie te benaderen (via het gemeentehuis; 0492 378 500)

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden