Samen'Thuis

Samen'Thuis is een gebouw met 9 appartementen en 1 gemeenschappelijke ruimte. Hier wonen alleenstaanden van 65 jaar en ouder die hun sociale netwerk willen uitbreiden. De wooneenheden zijn voldoende groot en hebben de juiste woonfuncties om geheel zelfstandig te wonen én tegelijkertijd elkaar te ontmoeten. In één van de wooneenheden op de begane grond heeft Goed Wonen de huiskamer ingericht als ontmoetingsruimte. Op enkele dagen in de week wordt deze ruimte gebruikt voor een gezamenlijke activiteiten, om samen te eten of  ‘gewoon’ een kopje koffie met elkaar te drinken.  

De film over het wonen en leven in Samen'Thuis kunt u hier bekijken.

Waarom is het huis ontwikkeld?

Gebrek aan zin, vereenzaming e.d. ligt bij sommige mensen soms op de loer. Het aanbieden van de mogelijkheid om zelfstandig te wonen en toch samen te leven is voor sommige van hen dé oplossing. Een geclusterde huisvesting waarin ontmoeten centraal staat dus. Met deze aanpak dragen we bij aan de preventie van sociaal isolement bij 65-plussers in Gemert-Bakel.

 

Wat is de meerwaarde voor huurders?

Een op maat op hun behoefte aansluitende woonomgeving;

  • De mogelijkheid om zowel in de beslotenheid van het eigen appartement als in de gemeenschappelijke ruimte te verblijven;
  • Nieuwe sociale contacten en de mogelijkheid om samen activiteiten op te pakken;
  • Begeleiding van vrijwilligers;
  • Veel betrokkenheid van buren en vrijwilligers;
  • In de nabijheid wonen van winkels, een zorgcentrum met huisartsen, fysiotherapie en een polikliniek van het ziekenhuis;
  • Een nultrede woning waarin, indien aan de orde, zorg verleent kan worden en verplaatsing in een rolstoel mogelijk is.

Heeft u interesse om te komen wonen in Samen'Thuis, neemt u dan contact op met Marja van Wolferen. Hiervoor kunt u naar ons kantoor bellen en vragen naar Marja van Wolferen of haar rechtstreeks mailen: MvanWolferen@goedwonengemert.nl.

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden